Taste the world | Zuid-Amerika

Reisplannen: Peru en de Inca-trail

Als we de Galápagos eilanden verlaten hebben, gaan we voor het vervolg van onze ‘Taste the World’-wereldreis via Quito door naar Perú. 

Taste the World - illustration by More than Mayo

We maken een tussenstop in Lima en hopen daar nog een glimp van de stad op te vangen. Dan vliegen we verder naar Cuzco, op meer dan 3000 meter hoogte en dat is, nou ja, hoog. Zo hoog, dat je moet wennen aan de ijle lucht. De eerste paar dagen moeten we ons dus rustig houden en zorgen dat we geen hoogteziekte krijgen. Komt mooi uit, kunnen we Cuzco verkennen. En cevice eten ;-)

En dan is het tijd voor mijn ‘grote uitdaging’: de Inca-trail. Ja, die van 42 kilometer. Naar Macchu Picchu. Te voet. Bergop. Dus. We zijn al wel wat aan het trainen, want ik ga natuurlijk de trekking from hell meemaken als ik daar als miss ‘sporten-daar-heb-toch-ik-geen-tijd-voor’ aan die tocht ga beginnen. Maar goed, al valt het lopen te doen, dan nog moet ik in een tent slapen. In een TENT! IK! (de mensen die mij een beetje kennen, vinden dit ook heel hilarisch ;-) Het wordt hartstikke koud op die berg ‘s nachts. En wie weet wie er voor mij in die slaapzak heeft liggen stinken?! Oh en kan die Inca die voor het eten moet zorgen wel een beetje kokkerellen op één gaspit?? De vragen, de onzekérheid! (voor de mensen die mij niet zo goed kennen: ik ben kamperend niet op mijn best, hahahaha ;-))

Uiteindelijk denk ik eerlijk gezegd dat het allemaal wel meevalt. Die Peruanen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen; die organiseren van maart t/m januari non-stop trekkings en excursies. Ze houden de groepjes bewust klein, waardoor je al ver vooraf moet reserveren om mee te kunnen. Reken maar dat het hartstikke toeristisch is. Dat je daar Macchu Picchu bij de opkomende zon staat te bewonderen en dat er iemand komt vragen of je klaar bent, want de groep die net met een busje is aangekomen wil erbij. Het zou me niet eens verwonderen als er prullenbakken of koffietentjes op de Inca trail staan ;-) Ach, we gaan het allemaal meemaken. Het wordt sowieso een overwinning op mezelf.

Heb jij de Inca-trail gelopen? Heb je nog tips? (Of waarschuwingen? Geruststellingen ook welkom, haha) Wat moeten we echt zien in Lima of Cuzco? En wat en waar móeten we absoluut eten? Ik hoor het graag!

Next stop on our ‘Taste the World’-journey is Perú. After a stopover in Lima we’re off to Cuzco (cevice, here I come!), where we’ll hike the Inca Trail. A huge challenge for misses ‘I-don’t-have-time-for-sports’ ;-) and even if the hiking is not so bad, sleeping in a tent will be. I just don’t do tents  ;-D Oh well, I’ll manage. On to yummy things: where and what should we eat in Lima or Cuzco? 

 
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression