Taste the world | Zuid Amerika

Wereldreis: Patagonië

Wauw, wat een natuurschoon in het prachtige Patagonië tijdens onze ‘Taste the World-wereldreis’! We starten in El Calafate, Argentinië. Met de auto rijden we naar Torres del Paine, Chili.

In de buurt van El Calafate ligt de Perito Moreno gletsjer. Dé attractie hier. We stappen op een boot die naar de gletsjer toe vaart. Heel indrukwekkend om zo’n massa ijs van dichtbij te zien. En om brokken er vanaf te zien vallen.

Taste the World - Perito Moreno

Daarna bekijken we de gletsjer vanaf een aantal wandelpaden. Het is een bizar verschijnsel, al dat ijs, zo puntig en blauw. Ongeveer 2 uur rijden van El Calafate ligt El Chaltén. Daar hiken we 2 uurtjes naar een paar fijne uitkijkpunten.

Taste the World - El Chalten

Onderweg spotten we guanaco’s. Dit zijn neefjes van de lama, met een wollig krulstaartje en een donkerbruin koppie. Bijzonder feitje: ze dienen nergens voor ;-) Ze dragen of trekken niks, ze worden bijna niet gegeten (alleen in Puerto Natales, daar eten ze ze met kaas, zo hebben we gehoord) en hun vacht is niet geschikt om truien van te maken. Ze grazen en rennen dus maar wat in afwachting van de puma/de condor die ze gaat opeten. Tja…

Taste the World - guanacos

Hier in Patagonië eten ze vooral lam. Hier is lam wat biefstuk is voor Buenos Aires. We aten risotto met lam, lam van de grill op traditionele wijze, gnocci met lam, lamsbout en lamsstoof.

Taste the World - Patagonian lamb

Nationaal Park Torres del Paine is supermooi! De omgeving is een stuk groener dan rondom El Calafate en je hebt steeds een ander uitzicht op de bergen in het park. Hier doen we een hike van 8 uur naar de basis van de torres. De tocht is behoorlijk pittig, maar het uitzicht is de pijnlijke kuiten en zere knieën meer dan waard: wauw! We eten soep en broodjes bij een knalblauwmeer en de statige grijze torres die er hoog bovenuit steken. De mooiste lunchplek éver! (en toen moesten we nog 4 uur terug… oi…)

Taste the World - Torres del Paine

Ook brengen we tijd door aan het lago Grey bij de Grey gletsjer. We zien blauwe gletsjer ijsbrokken in het meer liggen als we een wandeling van 2 uur naar een uitkijkpunt maken. Ook hier nemen we een bootje naar de gletsjer toe. Ondanks de bewolkte ochtend is het zicht op de gletsjer nu super. De zon schijnt volop en de gletsjer weerkaatst het zonlicht fel. Mooi!

Taste the World - LagoGrey

Taste the World (12) – Patagonia

Wow, Patagonia is a miracle of nature! We visited El Calafate and Torres del Paine NP during our ‘Taste the World-journey’. Near Calafate, we saw the Perito Moreno glacier by boat and we hiked to some beautiful viewpoints at El Chaltén. In Torres del Paine, we hiked to the base of the torres (an 8 hour hike, phieuw!) with a marvellous view of the majestic grey towers and a gorgeous turquoise lake as big reward! Absolutely amazing! We also spent time at Grey lake and Grey glacier. We also took a boat to this glacier. I’m gonna let the pretty pics speak for themselves! ;-)

Taste the World - Grey glacier
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression