Taste the world | Japan

Japans eten (oh-my-goodness…!)

Toen mijn nichtje alle 1.500 foto’s die we maakten in Japan had bekeken, zei ze: ‘Jullie hebben wel veel foto’s van eten’ :-) En dat klopt, haha. 

Aangezien je toch niet net kunt doen alsof je inheems bent, en de Japanse toeristen ook allemaal foto’s van hun eten maken, maakten we ongegeneerd foto’s van alle heerlijks dat op de dis verscheen (even je cursor op de foto zetten voor een beschrijving).

Paddestoelensoep met rijstpakketjes

Rijst met garnalen en pickles en misosoep

Vaak zijn restaurants prima te herkennen aan de etalages vol foodreplica’s (waarover later meer :-) maar net zo vaak is het een gebouwtje zonder ramen waarvan je je afvraagt of het wel een restaurant is en zo ja, of het open is of gesloten. Op een avond aten bij Gonpachi (Roppongi, Tokyo); een tip van een collega van Mr. G. Met een heel gaaf interieur.

Kun je hier nou naar binnen of sta je dan bij iemand in de woonkamer? ;-)

Vet cool interieur bij Gonpachi

Sommige restaurants hebben ergens achter in een hok nog wel een 'Engrish menu' voor je liggen ;-D

In de ryokans wordt er heerlijk en super uitgebreid voor je gekookt. Een waar feest al die kommetjes op je tafel! Met allemaal bijzondere happies. In het hotel in Tokyo werden we ook behoorlijk blij van het ontbijt, met onder andere die heerlijke salade met zeewier en sesamdressing. Yum!

Veeeeeel kommetjes in Hakone

Hotpot!

Oooooeeeh ik HOU van zeewier...!!

Nou, dus… dan lig je daar ‘s avonds uit te buiken op je hotelbedje of tatami. En dan ga je eens een rondje zappen. Tot mijn grote vreugde bleken ze in Japan ook kookprogramma’s te hebben. En die zijn ook leuk als je ze niet verstaat :-) In het ene programma staat er een kok een lekker Japans maaltje te pruttelen en staat er iemand naast die vragen stelt en proeft. En vervolgens ‘Ohji’ (heerlijk!) roept :-) Na dit programma kwam er nog eentje van tien minuten, met een geïllustreerd omaatje. En hele simpele leuke recepten.

In mijn vertaling zegt de dame links: 'Maak me gek met je vis!' hahaha

'Granny' kookt voor haar kleindochter

In de categorie ‘rauwe vis’ heb ik echt een bak aan beeldmateriaal. Manmanman… Niet nodig om hier veel woorden aan te spenderen; pure foodporn…!

Sashimi in een tonnetje

Sushi met vijf - ik herhaal: vijf! - soorten tonijn

NIet normaal meer, zó lekker...!

Natuurlijk aten we ook udon en soba noodles. En: onderweg een bento!

Soep met udon, rijst met ei, soba met dipsaus en tempura, mmm...

Een goedgevulde bento voor in de trein.

Een van de culinaire hoogtepunten van onze reis was de sushi trein bij de Tokyo Skytree. Zonder er echt op voorbereid te zijn belandden we aan een sushi-band tussen alleen maar Japanners. Er werden bestellingen over en weer naar elkaar geroepen, er lagen briefjes die we niet konden lezen en waar lagen die stokken nou? Gelukkig hebben we meer verstand van sushi dus identificeren welk heerlijks er langs kwam ging prima. En toen we bij de buren afgekeken hadden hoe je thee moest maken, waren we helemaal compleet. &*%^$# wat was dat belachelijk lekker!

Unagi (paling) zoals we hem nog nooit proefden...

Echt een beleving daar tussen de 'locals' :-)

Tja, met al dat heerlijks wil je alleen maar meeeeer…!

Nou ja... dus... ;-D

 
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression