Taste the world | Japan

Naar Japan!

Zoooo… dat was me een fijne reis! Het stond al een heel aantal jaar op ons lijstje, maar nu kwam het er dan toch echt van. Manmanman, wat een tof land is dat Japan zeg. 

Ik ga jullie  uitgebreid laten meegenieten van onze reis door het land van de rijzende zon, in een flink aantal blogposts met veul foto’s :-)

Restaurant in Tokyo

Fonteintje bij een heiligdom

In de voorbereiding bleek dat Japan niet zo’n heel gangbaar land is voor Nederlanders. Gelukkig waren er (oud-)collega’s in Japan geweest en kregen we van hen een boel tips. Met de uitgebreide informatie van Karlijn stippelden we onze route uit (echt super, dank je wel!). We begonnen onze reis in Tokyo, gingen vervolgens richting Mount Fuji, door naar Kyoto, sliepen een nacht in een monnikentempel op Koyasan, reisden door naar Miyajima en Hiroshima, om ten slotte te eindigen in Fukuoka.

Heiligdom in een winkelstraat in Kyoto

Vijver met bruggetje en koikarpers

We zagen tempels en ‘shrines’ (heiligdommen), heel veel tempels en shrines. En prachtige tuinen, winkels, monumenten, beelden, restaurants, straatjes, poorten, en… heel veel tempels en shrines :-) En we maakten kennis met bijzondere culturele verschillen en aten fantastisch eten.

Bel bij de Hase-dera tempel, Kamakura

Wegwijzer op het filosofenpad in Kyoto

Gouden paviljoen, Kyoto

Fontein met draak

Soms waan je je gewoon in een soort Efteling, zo mooi ziet het er allemaal uit. Bovendien is alles supernetjes en schoon. Fijne mensen die Japanners. En zo lief ook. Zó lief. En maar vriendelijk lachen. En maar buigen. Echt, ze zijn zo zoet :) Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de veiligste landen ter wereld is.

Treinreizen in kimono

Logeren bij de monniken in Koyasan

Straatje in Gion, Kyoto

En ondanks dat ze met zovelen zijn, is het niet druk. Het stikt er van de (voornamelijk Japanse) toeristen en toch is het nooit chaotisch. Niemand haast zich en iedereen houdt rekening met elkaar. Niemand staat te dringen, iedereen wacht netjes op zijn beurt in een rij. Briljant.

A-bomb koepel, Hiroshima

Grote rode torii voor de kust van Miyajima

Mount Fuji

Het zal je niet verbazen, we werden verliefd op Japan. De komende tijd zal ik jullie trakteren op nog meer foto’s van het bijzondere Japan!
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression