Experience review: Sweet Emotions

Afgelopen week was de Horecava en ik was te gast bij dé belevenis van de beurs: Sweet Emotions. Some say it’s about desserts, I say it’s about #experience

All about experience

Sweet Emotions is opgezet vanuit de vraag: ‘Hoe kunnen we de dessertkaart nieuw leven inblazen?’ Maar het concept gaat verder dan nieuwe dessert-ideeën of ‘culinair entertainment’. Natuurlijk is het gaaf dat dé Albert Adriá de Sweet Emotions keuken bestiert met zijn brigade, maar waar het echt om draait is de beleving.

Prikkel álle zintuigen

Mensen eten tegenwoordig minder vaak buiten de deur. Ze kiezen er bewuster voor en als ze dan gaan, dan is het ook echt een avond uit. Natuurlijk moet er dan een lekker en goed gerecht op dat bord liggen. Maar je verrast mensen écht met een complete ervaring die alle zintuigen prikkelt. En precies dát is waar Sweet Emotions over gaat.

Sweet Emotions Summer beach bar - www.morethanmayo.com

 ^ Culinaire hoogstandjes aan de zomerse beachbar van Albert Adriá.

Sweet Emotions en Sweet Sins

Bedenkers Rudi van Beylen en Dirk Peeters van R&D Food Revolution brachten de vier jaargetijden tot leven en dompelen je onder in een belevingswereld vol desserts en cocktails. Je komt binnen in de Winter, een sneeuwwit, ijzig landschap waar je verfijnde dessertkoekjes en romig ijs kunt proeven. Van daaruit kom je bij de belevingsboom, waar achter elk deurtje een zintuig geprikkeld wordt. Wij mogen vervolgens door naar de Lente, het cocktailwalhalla, voor een ‘Sweet Sin’ in een club gebaseerd op Albert Adriá’s Heart Ibiza. We proeven er een ‘Pink Flamingo’ G&T, mét toegevoegde geur, terwijl er fijne beelden uit Ibiza voorbij komen en de DJ een lekker muziekje draait.

Te gekke presentatie en veel interactie

Via een glijbaan belanden we in de Zomer, op het strand, waar we plaats mogen nemen aan de prachtige bar. We krijgen een bitterzoete cocktail die gecombineerd wordt met tongstrelende hartige en zoete hapjes. Als laatste nemen we plaats in de Herfst, in het bos tussen de bladeren, aan een hoge houten tafel onder een echte boom. De vogeltjes tsjirpen terwijl we innovatieve desserts proeven, gecombineerd met bijpassende cappuccino’s. We genieten van mooie smaken en verrassende texturen, van een geweldige presentatie in een te gekke ambiance; een totaalbeleving!

Sweet Emotions Coconut Woman - www.morethanmayo.com

^ Dessert ‘Coconut Woman’ ruik, zie, voel, hoor en proef je. Een feestje voor je zintuigen!

Creëer een totaalbeleving en verras je gast

Hoe maak je van uit eten gaan een intense ervaring? Door aandacht te besteden aan alle details. In het gerecht zelf, door naast naar mooie smaken ook te experimenteren met verrassende texturen of bijzondere combinaties. En in de totale presentatie. Die van het gerecht zelf, maar ook van de menukaart waar het op staat, van de omgeving waarin je het serveert en de mensen die de service verlenen. Door het creëren van een totaalbeleving verras je je gasten. En heb daarbij het lef om echt uniek te zijn. Aan het dessert sprak ik Dirk Peeters over de realisatie van het concept en het vasthouden aan een visie. Als hij zich had neergelegd bij de boodschap dat hij alleen bomen in een pot kon krijgen, was er nooit zo’n geweldig boslandschap op de Horecava terecht gekomen ;-) De mogelijkheden zijn eindeloos, verras je gast!

Ben je geïnspireerd, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Komt goed uit, want ik vind het dus heerlijk om dit soort belevingsconcepten te ontwerpen! Ik denk graag met je mee!

Sweet Emotions Cafe forest - www.morethanmayo.com

^ Dessert Café Forest is een spannende mix van zacht en krokant.

Horecava: Sweet Emotions

At Horecava, the biggest Dutch trade fair for foodservice industry, I visited Sweet Emotions. A food experience around desserts and cocktails. You literally step into the four seasons, where you can enjoy extraordinary food, with beautiful presentation in amazing surroundings. In Winter there’s snow and ice-cream. In Spring we’re sipping G&T’s on the beats of the music. In Summer, delicious little bites are being served at the beach bar. And in Autumn we’re enjoying innovative desserts under an actual tree, while the birds sing.

Eating and drinking turn into a memorable experience when you design everything: from tastes and textures to presentation of the dish, the surroundings and the service. Chefs and restaurant owners, be inspired to really create a concept around your menu. Be unique and surprise your guests. The possibilities are endless! 

Sweet Emotions Pink Flamingo G&T - www.morethanmayo.com

^ Cheers! (We’re chillin’ in da club ;-)
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression