Foodtopia & Anders eten

In Museum Boerhaave is op dit moment de tentoonstelling ‘Foodtopia‘ te zien. Een interessant en mooi vormgegeven overzicht van voedselinnovaties, van vroeger tot nu en met een doorkijk naar de toekomst. Want er is veel te doen rondom ‘food’; de expositie prikkelt om hierover na te denken.

Foodtopia expositie - www.morethanmayo.com

Tijdens de looptijd van ‘Foodtopia’ wordt op verschillende momenten de workshop ‘Anders eten‘ georganiseerd. Een echte aanrader wat mij betreft. Food & concept designer Chloé Rutzerveld (hallo collega! ;-) vertelt dan over haar briljante concept ‘Edible growth‘ en de theorie van – zeg maar – ‘gelaagde verwerking’ die daar achter zit. Superinteressant. Want ook al lijkt dit concept op het eerste gezicht alleen een experiment in het 3D printen van voedsel, in werkelijkheid is het een verkenning om tot efficiëntere voeding te komen. Voeding die door zijn vorm beter opgenomen wordt door het lichaam, waardoor er minder interne verspilling optreedt.

Foodtopia - Anders eten workshop - www.morethanmayo.com

Naast het verhaal achter het concept en een proefje dat een deel van de theorie bewijst, worden we rondgeleid door de tentoonstelling ‘Foodtopia’ en krijgen we uitleg over de verschillende onderdelen. We staan stil bij het eten van insecten, bij steeds kostbaarder wordende zaden, ruimtevoedsel, één van de 3 enige kweekburgers die ooit zijn gemaakt (vet cool!) en natuurlijk bij het 3D geprinte ‘Edible growth’. Ook is er een soort sushiband waarop je video’s over de toekomst van ons eten kunt kijken.

Foodtopia - concept dinner - www.morethanmayo.com

Tot slot heeft Chloé voor ons een conceptdiner klaargemaakt. Ook weer gebaseerd op de theorie achter haar concept. Ons eten heeft dus een gelaagde opbouw. En we mogen zelf spelen met het maken van laagjes ;-) Al het eten is door Chloé zelf gemaakt en het ziet er prachtig uit. Een mooie afsluiting van een interessante middag! In oktober en november is er nog plek in de workshop. De expositie ‘Foodtopia’ is nog te zien t/m 3 januari 2016. Ga er naartoe nu het nog kan!

Foodtopia & Eating differently

At this moment the exposition ‘Foodtopia’ is showing at Museum Boerhaave in The Netherlands. The expo shows food innovations and makes you think about the future of food. I love it! I attended the workshop ‘Eating differently’, which is held several times during the exposition period. Food and concept designer Chloé Rutzerveld enlightened us to her concept ‘Edible growth‘, which is about layering food so our body’s are being helped with processing it. She experiments with 3D food printing to create layers and design the food. Beautiful food for thought and soooo very interesting and inspiring! 
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression