Eigenaardigheden en awesomeness

Ondernemen betekent wat van jezelf laten zien. Wie ben je? Wat doe je? En vooral ook¬†HOE doe je het? Wat is er aan jouw manier van werken of aan jouw persoonlijkheid nou zo tof of zo anders, dat mensen met jou willen werken? Dat vraagt best een beetje moed, want van nature zijn de meesten van ons (ik in elk geval!) geneigd om te denken: ‘doe maar gewoon’. En dat betekent vaak aanpassen aan de rest, vooral niet al te veel opvallen. Terwijl juist die opvallende, afwijkende of grappige eigenaardigheden maken dat je bent wie je bent!

Een aantal maanden geleden zei een collega tegen mij: ‘Eigenlijk ben je best een gek mens’, op een moment dat ik volledig relaxed ontzettende lol had. Ik vond het een compliment. Ik leer dus steeds meer los te laten en mezelf te laten zien. Gelukkig maar, want als ondernemer is dat dus hard nodig!

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Japanese garden, copyright: More than Mayo

En daarom, beste mensen, lijkt het me een mooi moment om wat¬†van mijn eigenaardigheden met jullie te delen. Dat kan ik het best illustreren aan de hand van… de panda. Jawel, die enorme zwart met witte kolossen uit China. Alhoewel ik vrees dat ik over een jaar of 30 ook fysieke overeenkomsten ga vertonen, heb ik het op dit moment toch echt vooral over gedragskenmerken ;-) Kijk, dit is er¬†een die we in Japan zagen:

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Panda in Tokyo, copyright: More than Mayo

Liefie h√®? Nou, zo hang ik thuis dus ook op de bank. Ja, echt. Wat te knabbelen bij de hand. En sjagrijnig kijken als ik er niet bij kom. Al helemaal als ik moet opstaan… Net zoals die panda. Ik zweer het je, de gelijkenis is treffend ;-)

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Panda in Tokyo, copyright: More than Mayo

Maar zoals je misschien aan de foto ziet, zit deze knuffelbeer achter heel hoog en heel dik glas. Dat is omdat ze enorrem sterk zijn en ze – hoe menselijk – behoorlijk¬†boos kunnen worden als je ze het leven zuur maakt. Ik ook. Nou ja, dat sterk valt wel mee, haha. En in de basis ben ik een enorme optimist die heel lang rustig blijft. Maar √°ls het je lukt om te ver te gaan… Dan schakel ik over op kung fu ;-)

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Kung Fu Panda, copyright: More than Mayo

Net als Po in Kung Fu Panda, denk ik ook zo ongeveer de hele dag aan eten. Ik ben ook niet zo sportief, maar ik kan me goed voorstellen dat ook ik bovenop een kast zou kunnen klimmen als daar iets onweerstaanbaar lekkers zou liggen.

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Kung Fu Panda, copyright: More than Mayo

Ja, lachen hoor die Po, met z’n onhandige lijf een beetje de ‘dragon warrior’ uit proberen te hangen. Maar het lukt hem wel h√® ;-) Dat heb ik nou ook. Als ik er echt voor ga en echt in geloof, dan lukt het me. No doubt about it. Stiekem lukken mij best vaak dingen, ik leer nogal snel. En dan word ik dus behoorlijk ongeduldig als het niet snel genoeg gaat. Net zoals Po in deze sc√®ne (klik op de afbeelding, vanaf 1:00 beginnen, op 1:30 komt de meest treffende imitatie van mij die ik ooit gezien heb, hahaha).

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Kung Fu Panda inner peace, copyright: More than Mayo

Anyway, misschien is dit meer dan je van mij wilde weten. Misschien maakt het juist dat je me nog wat beter wilt leren kennen. Either way, ik hoor het graag :-) Komend jaar ga ik in elk geval meer van mezelf laten zien en it will be awesome!

Eigenaardigheden en awesomeness - www.morethanmayo.com/eigenaardigheden-en-awesomeness | Image: Kung Fu Panda awesomeness, copyright: More than Mayo
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression