• Case: Strategie en campagne Natuurkunde
  • Case: Strategie en campagne Natuurkunde
  • Case: Strategie en campagne Natuurkunde
  • Case: Strategie en campagne Natuurkunde

About This Project

Strategie en campagne Newton & Systematische Natuurkunde

–¬†ThiemeMeulenhoff

 

Een nieuw schooljaar van start en 3 natuurkunde methodes te vermarkten. Twee al tientallen jaren marktleider, één net nieuw in de markt en nog relatief onbekend. Aan More than Mayo de vraag hoe deze methodes (opnieuw) in de markt onder de aandacht te brengen om ervoor te zorgen dat ze een sterke positie behouden danwel krijgen. Tijd voor the Equation en een Big Bang!

Twee bovenbouwmethodes, één strategie

Newton en Systematische Natuurkunde zijn de twee grootste natuurkundemethodes in de markt. Systematische Natuurkunde is al 40 jaar een begrip in het natuurkundeonderwijs. Newton is met zijn 25 jaar oud relatief nieuw en momenteel de tweede methode van Nederland. Beide methodes hebben hun ‚Äėfans‚Äô, afhankelijk van welk type docent je bent. Om de sterke positie van deze lesmethodes in het natuurkundeonderwijs te bestendigen, bedachten we de strategie van The Equation: het is niet de vraag √≥f je met een van deze methodes gaat werken, maar w√©lke van onze topmethodes je kiest. Naar welke methode slaat bij jou de vergelijking uit?

Herintroductie nieuwe onderbouwpropositie

Newton NaSk is een nieuwe NaSk/natuurkunde methode voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Afgelopen schooljaar is de methode ge√Įntroduceerd. Door diverse omstandigheden was deze lancering qua timing en impact niet heel groots. Er is dus een wereld te winnen aan awareness. Daarom kiezen we voor een hernieuwde marktintroductie: de Big Bang¬†van Newton NaSk. Een klein begin dat zich dit jaar verder uitzet om uiteindelijk de markt te veroveren. Een actieve kennismaking en overstaphulp voor de specifieke groep docenten die dit vak geeft. En een onbescheiden en stevige positionering van deze nieuwe, maar volwaardige en complete lesmethode in de markt.

Een goed product verkoopt zichzelf niet

Of het nu gaat om marktleiderschap behouden of een plek in de markt verwerven: een goed product verkoopt zichzelf niet. Je hebt marktetingcommunicatie nodig om ervoor te zorgen dat je doelgroep weet wat je te bieden hebt. Iets zonder bombarie in de etalage zetten, maakt het niet automatisch succesvol; of je al 40 jaar aan de top staat, of net komt kijken. Met deze twee strategie√ęn en bijbehorende marcomcampagnes heeft ThiemeMeulenhoff een mooie stap richting de toekomst gezet. Op basis hiervan wordt nu een meerjarenplan uitgewerkt.

 

Case: Strategie en campagne Natuurkunde

Marcomstrategie & campagneontwerp
Campagnemanagement
Content

CREDITS

Video

Rekel producties

Grafische vormgeving

OudZuid Mediavormgevers

Category
Marktintroductie