• Opening NJO Muziekzomer Nederlands Openluchtmuseum
  • Opening NJO Muziekzomer Nederlands Openluchtmuseum

About This Project

Opening NJO Muziekzomer

– Nationaal Jeugdorkest / Nederlands Openluchtmuseum

 

De Muziekzomer van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) is een groot jaarlijks terugkerend zomers muziekfestival in de provincie Gelderland. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, die zich richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het talent van deze jonge musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer.

Opening Muziekzomer in Nederlands Openluchtmuseum

De¬†opening van de NJO Muziekzomer¬†vond dit jaar¬†plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Een¬†heerlijk zomeravond concert, waarbij de jonge musici je op speciale locaties in het museum je een voorproefje serveren van hun Muziekzomer programma‚Äôs. Zo krijg je de smaak te pakken om deze zomer hun volledige concerten te gaan beleven. Het Openluchtmuseum opende speciaal voor deze opening ‘s avonds haar deuren en stelde een aantal museumlocaties open. Ook konden de gasten met de historische tram een ritje maken door het park.

Opening NJO Muziekzomer Nederlands Openluchtmuseum

Muzikale voorproefjes van een mooi muziekprogramma

In het entreegebouw van het Nederlands Openluchtmuseum werd de Muziekzomer geopend door algemeen en artistiek directeur Ewout van Dingstee. De young artist in residence van dit jaar Рfagottist Thomas Dulfer Рbeet het spits af met een performance waarbij zijn eigen hartslag verwerkt is, in het ritme van de muziek. Daarnaast gaven  tango ensemble Quinteto del Diablo, koperkwintet PentaQ en creatief ensemble Dimlicht de bijna 300 gasten een voorproefje van wat zij op het muzikale zomermenu hadden staan.

Lees hier meer over deze avond

Succesvolle samenwerking Nationaal Jeugdorkest

More than Mayo werd door het Nederlands Openluchtmuseum ingeschakeld als programmeur en organisator van dit concertevenement. In nauwe samenwerking met de producent en het hoofd productie van het NJO bedachten en organiseerden we deze succesvolle Muziekzomer opening. Ondanks dat het hartje zomer was, dreigde de avond op het moment van opbouw nog letterlijk in het water te vallen door de regen die met bakken uit de hemel kwam. Door de goede samenwerking waren we in staat om snel te schakelen en goed in te spelen op de situatie, waardoor we het programma op aangepaste locaties konden realiseren.

Quote

Hartelijk bedankt Ria, voor je inspanningen afgelopen vrijdag tijdens de opening van de NJO muziekzomer en in de weken daarvóór. We vonden het allemaal erg plezierig om met je samen te werken! 

Namens het productieteam van de NJO Muziekzomer Gelderland 2019, 

– Freddy, Marjolein, Maartje en Sophie, Nationale Jeugdorkesten Nederland

 

Programmering
Eventmanagement
Content

CREDITS

Productieteam NJO

Freddy van Maurik, Marjolein Rietveld, Sophie van Weeren, Maartje Benders

Muzikanten/ensembles

Thomas Dulfer, Quinteto del Diablo, PentaQ, Dimlicht

Category
Event