• Case: Merkstrategie Mercurius
  • Case: Merkstrategie Mercurius
  • Case: Merkstrategie Mercurius
  • Case: Merkstrategie Mercurius

About This Project

Merkstrategie

– Mercurius

 

Al meer dan 100 jaar lang zorgt Mercurius dat ondernemers goed en op maat verzekerd zijn, zodat zij met een gerust hart kunnen ondernemen. Het is een betrouwbare, stabiele speler in de verzekeringsmarkt. Maar de ambitie reikt verder. Mercurius wil groeien. Voor meer ondernemers van betekenis zijn. Een stevige plek in de markt veroveren. Met deze wensen kwamen ze terecht bij effectgroep*. Zij adviseerden de verzekeraar te beginnen bij de basis: het leggen van een merkfundament. Het merk positioneren met een rake brand story, krachtige propositie en heldere marketingpijlers. Scherpe keuzes maken en vastleggen in een merkstrategie die houvast geeft bij hun (toekomstige) marketing. In verband met een tijdelijk beperkte capaciteit van adviseurs, werd More than Mayo door effectgroep* ingeschakeld om deze strategie te ontwikkelen.

Keuzes maken en focus aanbrengen

Mercurius is op veel terreinen en onder diverse (merk)namen actief. In het verleden hebben ze een specialisme ontwikkeld op het gebied van het verzekeren van versondernemingen. Maar tegelijk bedienen ze ook ondernemers in hele andere branches. En particulieren. En tussenpersonen. Uit onderzoek en gesprekken blijkt dat de groeikansen vooral in de versbranche liggen. Dus daar is de eerste strategische keuze te maken. Binnen dit speelveld kan Mercurius een unieke positie innemen. En dat vraagt om een ‘verse’ onderscheidende positionering.

Solide, breed uitgewerkte merkstrategie

In nauwe samenwerking met het MT van Mercurius bouwden we aan een solide merkstrategie. Medewerkers werden betrokken, klanten bevraagd. De merkessentie werd geconcretiseerd, de doelgroep duidelijk afgebakend en de merkarchitectuur uitgewerkt. Er kwam een heldere propositie, aangevuld met merkwaarden, merkbelofte, merpersoonlijkheid, marketingpijlers en een brand story. Zo duidelijk en voelbaar mogelijk beschreven als houvast voor de organisatie om hun onderscheidende positie in de markt te claimen en de gewenste groei te realiseren.

Met deze merkstrategie als fundament voor positionering en marketing kan Mercurius de komende 100 jaar weer vooruit ;-)

 

Case: Merkstrategie Mercurius

Merkonderzoek
Merkstrategie

Category
Strategie