About This Project

Campagne JIJ! Toetsing & Training

–¬†Bureau ICE

 

Bureau ICE is een onafhankelijke expert op het gebied van toetsing. Ze ontwikkelen kwalitatieve toetsen die scholen digitaal kunnen afnemen en beoordelen. Ze adviseren scholen op gebied van toetsbeleid en toetskwaliteit. En ze trainen docenten in het zelf construeren van schriftelijke toetsen en in formatief evalueren. More than Mayo hielp hen hun product- en dienstenaanbod voor het voortgezet onderwijs in de markt te zetten.

MarCom strategie en campagneplan

Voor het voortgezet onderwijs biedt Bureau ICE een toegespitst pakket producten en diensten onder het merk JIJ! De merknaam was er, er was een basis huisstijl en het aanbod was ontwikkeld. Maar een eenduidige aanpak om de markt te bestieren ontbrak. More than Mayo ontwikkelde een MarCom strategie met een duidelijke positionering en propositie als basis om JIJ! stevig in de markt te introduceren. Daarop aansluitend bedacht More  than Mayo een campagneplan voor 2019, met de nadruk op content marketing.

Huisstijl en content

Vanaf het nieuwe jaar trad het plan in werking en coördineerde en realiseerde More than Mayo content en uitingen aansluitend op de nieuwe posititionering en propositie. Het merk ging de markt in als JIJ! Toetsing & Training met als nieuwe pay off Toetsen om van te leren. Met een frisse nieuwe website, inhoudelijke artikelen voor de verschillende doelgroepen, volledig nieuw huisstijldrukwerk en -templates en diverse marketingmaterialen.

Quote

Ria heeft belangrijk werk voor Bureau ICE verricht. Ze heeft de marketing strategie voor het merk JIJ! in het voortgezet onderwijs opgezet en doorgevoerd in een content campagne. JIJ! is de propositie van Bureau ICE op het gebied van toetsing, zowel training en advies alswel het onafhankelijk toetplatform. JIJ! kampte met een onduidelijke propositie en weinig naamsbekendheid.

Ria heeft duidelijkheid en transparantie aangebracht in de propositie en deze vernieuwde propositie, die helder te communiceren is,uitgewerkt in een concrete contentkalender voor de verschillende media. Dit is een goede basis om met het merk JIJ! het voortgezet onderwijs te veroveren.¬†Tevens heeft ze alle lopende uitingen voor het merk JIJ! gecre√ęerd en¬†uitgevoerd

Zij is uitermate goed in staat de materie snel zich eigen te maken. Stelt de goede vragen en gaat handig om met politieke gevoeligheden. Ze is buitengewoon rustig en behoudt altijd het overzicht. Ze heeft het project op een goede manier geleid en wist zich snel een weg in de organisatie te vinden.

Door haar inzet, humor, creativiteit en gedrevenheid staat er nu een goede basis, waarop verder gebouwd gaat worden. De eerste resultaten van de naamsbekendheid zijn al zichtbaar.

Ik kan Ria van harte aanbevelen als er in korte tijd een campagne opgezet dient te worden. Ze inspireert, schept transparantie, kan met iedereen overweg en komt haar afspraken na. Het was zeer prettig samenwerken met Ria.

– Joost Verbeke, manager Sales & Marketing Bureau ICE

Marcom strategie
Campagneontwikkeling
Marcom coördinatie
Content

CREDITS

Grafisch ontwerp

Baukje van Hout

Category
Marktintroductie