• Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis
  • Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis
  • Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis
  • Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis
  • Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis

About This Project

Campagne Culinaire Tijdreis

– Nederlands Openluchtmuseum

 

In het kader van het jaarthema ‘Gruwelijk Lekker’, ontwikkelde het Nederlands Openluchtmuseum een bijzonder nieuw groepsarrangement: de Culinaire Tijdreis. Een unieke ‘wijn-spijs wandeling’ binnen het museum, waarbij je samen met collega’s, familie of vrienden zes fraaie locaties ‘proeft’. More than Mayo ontwikkelde binnen dit concept de MarCom aanpak, creeërde diverse uitingen en zette de campagne in werking.

Online en offline

De nadruk voor de campagne ligt op online marketing, aangezien dit soort groepsarrangementen voornamelijk online gezocht en geboekt worden. De eigen website – met daarop o.a. de Culinaire Tijdreis quiz – speelt hierin een centrale rol. Daarnaast wordt er online advertising ingezet en geadverteerd op divers boekingsportals. Natuurlijk worden ook de eigen nieuwsbrief en social media kanalen gebruikt.

Voor deze campagne is een speciaal campagnebeeld ontwikkeld. Vanuit de concept-visualisatie maakte Ria samen met de fotograaf het uiteindelijke campagnebeeld, dat op alle uitingen terug komt. Online, maar ook offline, op posters, flyers en de route-menukaart die de groepen gebruiken tijdens de wandeling. Daarnaast wordt actief de publiciteit opgezocht via diverse media.

Quote

Hoe zet je een nieuw product, een eetconcept, in een museum in de markt? Ria heeft gezorgd voor een creatieve en frisse blik om  dit nieuwe eetconcept tot een succes te maken binnen ons themajaar. De ‘wijn-spijs wandeling’ wordt zo goed ontvangen dat we inmiddels hebben besloten om volgend jaar door te gaan met dit concept!

Ria is erg van de details en zorgt ervoor dat er geen losse eindjes zijn, erg fijn! Ze stelt kritische vragen die je aan het denken zetten en buigt ideeën om in praktische toepassingen. Ze werkt lekker snel en accuraat, komt afspraken na en geeft opvolging aan zaken. 

Op Ria kun je bouwen. Ze zorgt ervoor dat het wordt geregeld en laat zich niet uit het veld slaan. Ze staat haar ‘mannetje’ en gaat voor een optimaal resultaat aan de hand van criteria van haar opdrachtgever.

– Paul van Zeist, hoofd Hospitality & Sales Nederlands Openluchtmuseum

 

Openluchtmuseum campagne Culinaire Tijdreis

Marcom strategie
Marcom coördinatie
Art direction
Content

CREDITS

Concept

BRAIN creatives

Fotografie

Adrian Sommeling

Category
Marktintroductie