• Case: campagne strategische samenwerking 10voorBiologie
  • Case: campagne strategische samenwerking 10voorBiologie
  • Case: campagne strategische samenwerking 10voorBiologie
  • Case: campagne strategische samenwerking 10voorBiologie
  • Case: campagne strategische samenwerking 10voorBiologie

About This Project

Strategie en campagnes 10voorBiologie

–¬†ThiemeMeulenhoff

 

De zelfstandige lesmethode 10voorBiologie is een strategische samenwerking aangegaan met educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. De samenwerking biedt beide partijen voordelen: 10voorBiologie profiteert van een uitbreiding met een complete interactieve online leeromgeving en de kennis en capaciteit van een grote uitgever. ThiemeMeulenhoff verwerft op haar beurt opnieuw een positie in de biologiemarkt en kan deze samen met het ervaren auteursteam van 10voorBiologie verder uitbouwen. Nu deze samenwerking een feit is, is de volgende stap – en tevens de vraag aan More than Mayo – de markt informeren en opnieuw kennis laten maken met 10voorBiologie.

Communicatielijn versterkt de propositie

Het doel van de campagne was Рnaast het bekendmaken van de samenwerking in de markt Рhet bestendigen van de relatie met bestaande klanten. Een belangrijke strategische keuze daarbij was om de focus te leggen op de voordelen van de samenwerking (en deze term consistent te hanteren) en klanten optimaal en persoonlijk te ondersteunen. Transparant communiceren en vertrouwen bieden. Klanten voorop zetten en als eerste informeren, vóór de rest van de markt. Persoonlijk bereikbaar zijn bij vragen en voor hulp bij het werken met de methode.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen de samenwerking actief te communiceren naar de rest van de markt,¬†√≥√≥k richting concurrentklanten. Met als doel om¬†leads te genereren van potenti√ęle klanten.¬†Doordat de methode nu aangeboden wordt in een complete online leeromgeving, wordt deze¬†toegankelijker, aantrekkelijker en bruikbaarder voor een grotere groep gebruikers.

Ondersteunende MarCom strategie√ęn

Doorbouwend op de sterke, onderscheidende eigenschappen van 10voorBiologie, ontwikkelde ThiemeMeulenhoff een visie voor een nieuwe biologiemehode. Doordat het voltallige auteursteam van 10voorBiologie deze samenwerking met ThiemeMeulenhoff aanging, kon de uitgever samen met dit team en haar eigen contentontwikkelaars hieraan gaan bouwen. Deze nieuwe biologiemethode voor de onderbouw sluit straks mooi aan op 10voorBiologie voor de bovenbouw. De marcom strategie voor 10voorBiologie en die voor de marktintroductie voor de nieuwe lesmethode sloten daarom strak op elkaar aan om de doelgroepen op het juiste moment van relevante en goed op elkaar aansluitende informatie te voorzien. Voor het nieuwe schooljaar is er opnieuw een marcomplan opgesteld met een lichte verschuiving van focus, iets meer gericht op groei en uitbouw van het marktaandeel.

Quote

We gingen met 10voorBiologie van een kleine, zelfstandige uitgeverij naar een grote, toonaangevende uitgeverij. De de nadruk bij deze verandering lag op een juiste positionering en communicatie. Ria was voor ons de spil in deze hernieuwde lancering van 10voorBiologie richting de markt.

We kunnen terugkijken op een geslaagde campagne. Het onderwijsveld is een markt met een eigen identiteit en een eigen aanpak, Ria weet hieraan de juiste accenten te leggen, en weet waar linksaf of waar rechtsaf te gaan.

Ik heb de samenwerking met Ria als bijzonder positief ervaren en ik kan Ria van harte aanbevelen om haar daadkracht, haar open mind en een zorgvuldige en gestructureerde aanpak.

‚Äď Rick P√∂tgens, contentontwikkelaar ThiemeMeulenhoff

Marcomstrategie
Campagnemanagement
PR & content

CREDITS

Grafische vormgeving

Reclamers
OudZuid Ontwerp

Category
Marktintroductie