• Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd
  • Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd
  • Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd
  • Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd
  • Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd

About This Project

Arbeidsmarktcommunicatie en werkenbij-website

– Partners voor Jeugd

 

Toen Partners voor Jeugd en More than Mayo met elkaar in contact kwamen, speelden er meerdere vraagstukken. Eén daarvan lag op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Een ander op het gebied van goed werkgeverschap en medewerkertevredenheid. Ergens in het midden raken deze twee elkaar. Het één kan niet zonder het ander. Als alles goed met elkaar op één lijn ligt, versterken intern en extern elkaar hierin. Maar zover was het nog niet. Verschillende teams werkten aan verschillende initiatieven. More than Mayo werkte de ‘lijn’ volgens een employer value proposition uit in een overall intern- en extern communicatieplan. En maakte van hieruit een verdiepingsslag naar de aanpak en uitwerking van de arbeidsmarktcommunicatie.

Van overall aanpak naar werkenbij-website

De vraag naar nieuwe collega’s was vanuit alle onderdelen van de organisatie groot. Het recruitment team – dat net zelf op volle sterkte was – hield het bijna niet bij. Tegelijk waren ze beperkt in hun middelen en hadden ze onvoldoende houvast voor de externe communicatie. De werkenbij-website was dringend aan een upgrade toe. Zowel website-technisch als marketingtechnisch en contentwise. In nauwe samenwerking met team Recruitment en een extern bureau ontwikkelden we, met het overall plan als basis, een vernieuwde website. Die glashelder maakt hoe Partners voor Jeugd als orgasatie is opgebouwd, waar je kunt werken en wat je functie dan inhoudt en hoe de organisatie zich als werkgever onderscheidt. Ook de vacaturetool kreeg een flinke opfrisser, met meer mogelijkheden om te zoeken en te filteren, duidelijkere aanduiding van de instelling waar de vacature open staat en meer directe mogelijkheden om in contact te komen en te solliciteren.

Multi-disciplinaire arbeidsmarktcommunicatie aanpak

Arbeidsmarktcommunicatie wordt pas echt krachtig als Recruitment en Communicatie samen de schouders eronder zetten. Natuurlijk kennen recruiters de meest kansrijke kanalen. En weten zij als geen ander hoe een wervende vacaturetekst eruit moet zien. Tegelijk zijn het de communicatieadviseurs die zicht houden op wat de organisatie als geheel uitstraalt en communiceert in woord en beeld. En zijn zij deskundig op het gebied van media en doelgroepen. Daarom kwam er een verdiepend plan waarin beide disciplines een rol hebben. Met een concrete, praktische doorvertaling naar de inzet van middelen, om de collega’s zoveel mogelijk houvast te bieden in het opzetten en onderhouden van de arbeidsmarktcommunicatie.

Quote

Een uitstekende vakvrouw die in begrijpelijke taal ieder weet te winnen voor haar communicatieplan inzake arbeidsmarktcommunicatie. En die vervolgens met dezelfde vaart en kundigheid in samenwerking met key-stakeholders een bijbehorende website aflevert – met goedkeurende blikken van ieder die er iets van wil vinden. Naast het opstellen en invullen/uitvoeren van het plan ook een gewaardeerde sparringpartner in het team. 

– Rian Binnendijk, Hoofd Communicatie Partners voor Jeugd

 

Case: Arbeidsmarktcommunicatie Partners voor Jeugd

Marcomstrategie
Websiteontwikkeling
Content

CREDITS

Fotografie

Winand Stut

Website

effectgroep*

Category
Merkbeleving