• Case: Arbeidsmarktcampagne Beweging 3.0
  • Case: Arbeidsmarktcampagne Beweging 3.0
  • Case: Arbeidsmarktcampagne Beweging 3.0

About This Project

Wervings- en naamsbekendheidscampagne

–¬†Beweging 3.0

 

Beweging 3.0 is een zorg- en welzijnsorganisatie, actief in de regio Eemland. Ze¬†bieden revalidatiezorg,¬†wijkverpleging en gespecialiseerde verpleging thuis en verblijf en zorg in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Er zijn 12 locaties en 30 wijkteams, waarin 3.000 collega‚Äôs en 2.000 vrijwilligers zich dagelijks inzetten om een zeer grote diversiteit aan zorg te bieden. De behoefte aan nieuwe collega’s is – net als bij zoveel (zorg)organisaties op dit moment – groot. Daarom schakelde Beweging 3.0 creatief bureau effectgroep* in voor een frisse nieuwe manier van werven in deze krappe arbeidsmarkt. Het bureau ontwikkelde een arbeidsmarktcampagneconcept, gebaseerd op orgnanisatie- en doelgroep insights. More than Mayo ondersteunde effectgroep* in het (door)ontwikkelen en realiseren van de campagne.

Werken bij Beweging 3.0 Altijd een goede keuze

De grote diversiteit aan zorg die Beweging 3.0 biedt zorgt ervoor dat er bij Beweging 3.0 altijd een baan te vinden is die bij jóu past. Dus wilden we zorgprofessionals met de campagne triggeren om na te denken over hun eigen beweegredenen. Waarom kies je voor een specifieke functie? Of voor een bepaalde organisatie? Wat zijn hierin je afwegingen? En wat heeft Beweging 3.0 hierin te bieden? Deze beweegredenen staan centraal in de campagne.
We visualiseerden dit met een opvallend beeld, met 3 blokken die staan voor wat mensen beweegt om voor een functie en organisatie te kiezen: je ambities, je zorghart en je thuissituatie. In het beeld spelen medewerkers van Beweging 3.0 de hoofdrol. Dit beweegt hèn om hier te werken. Wat beweegt jou?

Langlopende campagne voor awareness en traffic

De huizen van Beweging 3.0 zijn zeer bekend in de regio. De naam van de organisatie die de zorg verleent minder. Dus de campagne richtte zich naast werving ook op naamsbekendheid. Er werd gekozen voor een crossmediale aanpak, met verschillende ‘campagneflights’ gedurende een periode van bijna een jaar. We ontwikkelden op basis van het campagnebeeld onder andere een wervende campagnewebsite,¬†video‚Äôs voor website en social, advertenties voor social, print en outdoor, banners, flyers en posters voor de locaties en een interne campagnekrant. Gedurende de campagneperiode blijven het concept en de basis hetzelfde, maar de content wordt steeds specifieker.

Samen met je huidige medewerkers kom je verder

Ook de huige medewerkers zijn gebaat bij nieuwe collega’s. Bovendien weten zij als geen ander hoe hun baan aansluit bij hun beweegredenen. Zij hebben elk hun eigen netwerk en zijn de ambassadeurs van de organisatie. Daarom worden zij actief betrokken bij de wervingscampagne. V√≥√≥r de ontwikkeling van het campagneconcept hebben medewerkers input kunnen leveren. En voor de livegang van de campagne hebben we hen via een campagnekrant informeren en geactiveerd om zelf √≥√≥k in beweging te komen. Ze kregen daarvoor diverse materialen tot hun beschikking zoals social media content, posters, flyers en banners en een toffe shopper.

Meer over deze campagne lees je op de website van effectgroep*

 

Case: Arbeidsmarktcampagne Beweging 3.0

Marcomadvies
Campagnemanagement
Content

CREDITS

Concept

effectgroep*

Video

SK Productions

Fotografie

Rodney Photography

Media & Design

effectgroep*

Category
Marktintroductie