About This Project

Alcarta wereldatlas

–¬†ThiemeMeulenhoff

 

Na meer dan 100 jaar atlasmonopolie in het voortgezet onderwijs komt er een gloednieuwe wereldatlas op de markt. Alcarta is een mooie samenwerking tussen geograaf/cartograaf Maarten Boddaert van Boddaert Geoproducties, Europa’s grootste atlasmaker Westermann en toonaangevende educatieve uitgeverij¬†ThiemeMeulenhoff.

Van MarCom strategie tot realisatie

De uitgeverij is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de online versie van de atlas, de volledige marktintroductie, marketingcommunicatie strategie en verkoop. ThiemeMeulenhoff zocht hierin samenwerking met More than Mayo. Ria nam deel in het multi-disciplinaire Alcarta team en adviseerde over de MarCom strategie en coördineerde en realiseerde onder andere een website & social media kanalen plus content, on- en offline advertising, cover, colofon en diverse communicatiemiddelen, inrichting saleskanalen, interne communicatie, deelname aan diverse beurzen, introductiecampagnes en mailings.

Alcarta

Twee events

De lancering van de online atlas vond plaats tijdens het jaarlijkse vakvent voor aardrijkskunde professionals, waar we een lanceerfilm vertoonden op het bioscoopscherm in de plenaire zaal, een fraaie stand inrichtten, gasten ontvingen bij een barista foodtruck, twee workshops verzorgden en informatiemateriaal uitreikten.

Voor de lancering van het boek bedacht en organiseerde Ria een werelds event in een mooie natuurlijke omgeving met ontvangst door een ‘wereldwandelaar’, koffie met ‘Alcartaartjes’ en een presentatie door niemand minder dan Andr√© Kuipers; een van de enige mensen op de wereld die de aarde √©cht heeft gezien zoals in een atlas. Ook verzorgde Ria de publiciteit rondom beide events.

Quote

Ria heeft voor ons een belangrijk project geleid om een nieuwe digitale en gedrukte wereldatlas in de markt te zetten. Dankzij haar energieke aanpak, creativiteit, gedrevenheid en werkplezier, kunnen wij terugkijken op twee zeer succesvolle lanceringen. Dankzij Ria is bovendien de naamsbekendheid van onze nieuwe producten bijzonder hoog en is er sprake van een hoge gunfactor binnen de doelgroep.

De samenwerking met Ria was voor ons een feest. Het door haar geleide projectteam draaide soepel. In korte tijd zijn er veel meters gemaakt en de communicatieactiviteiten en -uitingen overtroffen onze verwachtingen. Dankzij Ria’s aanpak, goede communicatie en interne afstemming, was er vanaf het begin het vertrouwen dat het project zou slagen. Ik kan Ria van harte aanbevelen als je voor een project of een event iemand zoekt met wie het heel prettig samenwerken is, die je inspireert door out of the box te denken en daarnaast volgens planning en afspraken goed en aansprekend werk levert.
‚Äď Roy Eysbach, sr. marketeer ThiemeMeulenhoff.

Marcomstrategie
Projectmanagement
Campagnemanagement
Eventmanagement
Content

CREDITS

Video

Rekel producties

Grafisch ontwerp

Hollandse Werken

Productfotografie

Lukkien

Eventfotografie

NoMovies

Atlasontwikkeling en -ontwerp

Boddaert Geoproducties
Westermann Gruppe

Merkdefintie & merknaam

Globrands

Category
Marktintroductie