• Case: Alcarta online premium - marktintroductie
  • Case: Alcarta online premium - marktintroductie
  • Case: Alcarta online premium - marktintroductie
  • Case: Alcarta online premium - marktintroductie

About This Project

Alcarta online premium

– ThiemeMeulenhoff

 

Twee jaar geleden introduceerde educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff samen met More than Mayo een nieuwe wereldatlas voor het voortgezet onderwijs. Daarmee brachten we een kleine aardverschuiving teweeg in een atlassenmarkt die al meer dan 100 jaar gedomineerd werd door De Grote Bosatlas. Dit jaar komt de innovatieve uitgever weer met een nieuw product: Alcarta online premium. Een nieuwe digitale atlas met extra data en interactieve verdiepingsmogelijkheden.

MarCom strategie innovatieve nieuwe online atlas

ThiemeMeulenhoff weet de markt opnieuw te verrassen. Alcarta online premium biedt naast alle kaarten uit de papieren atlas onder andere extra datasets per land, extra statistische informatie, historische data en analysetools bij diverse themakaarten en interactieve anamorfosekaarten die verhoudingen visueel weergeven. De uitgever werkte opnieuw samen met More than Mayo voor de marktintroductie. More than Mayo ontwikkelde de MarCom strategie en coördineerde en realiseerde de benodigde on- en offline communicatiemiddelen en content.

Introductie unieke nieuwe propositie

De nieuwe functionaliteiten in Alcarta online premium werden nog nooit eerder toegepast in een digitale atlas. Maar ook de manier waarop de atlas wordt aangeboden is nieuw: Alcarta online premium is namelijk een integraal onderdeel van aardrijkskundemethode De Geo. Via de online leeromgeving is de atlas direct toegankelijk, met één klik op de knop. More than Mayo verzorgde publiciteit rondom deze unieke propositie. En zette Alcarta opnieuw op de kaart binnen de aardrijkskundemarkt.

Vernieuwing in marketing en communicatie

Tijdens dit traject stak ook corona de kop op. Dit heeft ons doen besluiten de ‘free trial periode’ op te rekken, waardoor alle klanten van De Geo gratis het hele schooljaar met Alcarta online premium konden werken en optimaal ondersteund werden in het geven van les op afstand. We voorzagen de docenten van hulp en en inspiratie voor het werken met de atlas, via artikelen, lesopdrachten en videotutorials. Als afsluiting van de campagne organiseerden we samen met pubquizduo Upbeatles de Nationale Geografie Quiz powered by Alcarta. Om niet alleen in een noodzakelijke, maar ook een leuke corona-context bij de doelgroep binnen te komen. En tegelijkertijd een breder publiek met het merk te bereiken.

Quote

Samenwerken met Ria is erg prettig. Dit komt vooral door haar uitstekende communicatieve vaardigheden. De schoolatlas Alcarta is geen alledaags product, maar Ria maakte zich de atlas bijzonder snel eigen. Hoofdzaken en bijzaken kan zij bijzonder goed scheiden en bovendien barst Ria van de creatieve ideeën. Dit leidde in 2017 tot een zeer opvallende marktintroductie van Alcarta op de onderwijsdag van het KNAG. Binnen een dag waren alle aardrijkskundedocenten van Nederland op de hoogte van de nieuwe schoolatlas!

– Maarten Boddaert, initiatiefnemer Alcarta

 

Over mijn samenwerking met Ria? Tja, als je houdt van diepgaand vakmanschap, strategisch inzicht, creativiteit en supersonische snelheid, dan zit je goed. Dit in combinatie met een hoge dosis gezelligheid maakt samenwerken met Ria tot een feest.

– Pieter Fock, portfoliomanager ThiemeMeulenhoff

Case: Alcarta online premium - marktintroductie

 

Marcomstrategie
Campagnemanagement
PR & content

CREDITS

Video

Mart van der Linden

Grafisch ontwerp

Hollandse Werken

Atlasontwikkeling en -ontwerp

Boddaert Geoproducties
Westermann Gruppe

Category
Marktintroductie