Taste the world | Travel facts

25 Travel facts – deel 3

Deel 3 van de 25 travel facts!

 • Winkelen doe ik eigenlijk nooit op reis. Vind ik zonde van mijn tijd, want er is zoveel meer moois te zien! Er is √©√©n soort winkel die een uitzondering vormt: de boekwinkel. Of de boeken nou in onze taal zijn of niet, we kunnen er allebei makkelijk een uur rondlopen. Ik maak altijd heel veel foto’s in een boekhandel. Van de covers dus, zodat ik ze eenmaal thuisgekomen kan bestellen :-)
 • Okee, er is naast de boekwinkel ook een land dat een uitzondering vormt op de ‘aan winkelen doen we niet-regel’: Japan. Daar hebben ze zulke mooie winkels met papier en schrijfwaren, die kon ik niet weerstaan. Die reis heb ik het meest geshopt van alle reizen: een notitieboekje, een kalligrafeerstift, ge√Įllustreerde papiertjes, boekjes en kaarten, ik kon er geen genoeg van krijgen.

25 Travel Facts - Shopping in Japan

 • We regelen onze reizen eigenlijk altijd samen. Grappig genoeg hebben we een soort natuurlijke verdeling. Mr. G is van de meer zakelijke dingen: tickets, vouchers, geld, pasjes, etc. Ik ben met name degene die de hotels en de bezienswaardigheden/excusies uitzoekt. En tijdens het reizen mag ik bijna altijd kiezen waar we gaan eten :-)
 • Doorgaans regelen we thuis, zodat we ter plekke meer tijd hebben om de omgeving te bekijken. Ik zou het vreselijk zonde van mijn tijd vinden als we een halve dag kwijt zijn aan het zoeken naar een slaapplek. Bovendien is het zoeken van leuke hotels een belangrijk deel van mijn voorpret. Plannen is leuk!
 • Voor onze wereldreis dachten we dat we het plannen wel onderweg zouden doen. Laptopje mee en kort vooruit boeken. Totdat ‘Arie’ van het reisbureau vroeg of we de vluchten even wilden vastleggen, want anders waren ze weg. Tja, dachten we toen, als je dan toch weet wanneer je op welke plek bent… Voor het overgrote deel van weet ik dus al precies waar we slapen en daar zitten zo’n leuke plekken tussen, daar verheug ik me echt al op!

25 Travel Facts - Hotel

 • Ja, laat de organisatie (van een reis, van een feest, een event, …) maar aan mij over. Ik ben een superplanner, ha! ;-) En de grootste lijstjeskoningin die je je maar kunt voorstellen. Zoals ik overal lijstjes voor maak (boodschappenlijst, wekelijkse to-do lijst, bucketlist, …), zo maak ik ook killer vakantielijstjes. Eerlijk: ik ben serieus¬†trots op¬†mijn bagagelijst voor de wereldreis. (ieder z’n gebrek, nietwaar?! ;-)
 • Dat we op wereldreis zijn¬†vind ik nog steeds vooral heel onwerkelijk. Het is zo gaaf dat we dit hebben kunnen realiseren! We hadden al maanden voorpret en ik denk dat ik nog heel lang nagloei hiervan :-)
 • Ook na onze wereldreis is nog¬†lang niet alles van onze¬†reis-bucketlist afgestreept. Op ons verlanglijstje staan nog Alaska, Noorwegen/Spitsbergen, Oost Canada, Centraal VS (van North Dakota via Yellowstone naar het zuiden), Zuid VS (van Texas naar Vegas), Zuidwest Canada/Noordwest VS, Centraal Australi√ę, Japan in kersenbloesemtijd (met stopover in Beijing), Zuid-Afrika, combi Isra√ęl/Jordani√ę, de Seychellen, Antarctica, combi Dubai/Mauritius, de Malediven…

De wereld is zo mooi!

TAG: 25 Travel facts (3)

And yes, here are the last 8 travel facts! 

 • I never shop while traveling, well… we do love to spend time in bookstores
 • Okay, I never shop, unless we’re in Japan, they have the best stationery shops!¬†
 • We plan our journeys together, we’re a great team when it comes to that

25 Travel Facts - World map at our house

 • I’d hate to see time wasted on looking for a place to sleep, we plan at home to enjoy our time during our stay to the fullest
 • We initially thought that we would be planning our¬†world journey while traveling, but when we had to make all the flight reservations, we started planning the rest as well
 • I’m pretty good at¬†organizing stuff (like journeys, parties, events, …) and I make lists for¬†e-ve-ry-thing
 • I’m still not used to the idea we’re on a world journey…
 • Are we done traveling after our Big Trip? Hell no! There’s a lot more on our¬†bucket list!¬†

The world is so beautiful!

25 Travel Facts - Yeah!
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression