Taste the world | Travel facts

25 Travel facts – deel 2

Na deel I is het nu tijd voor deel II van de travel facts. 9 reisfeiten over mij:

 • Het meest bijzondere en allerspannendste dat ik ooit gegeten heb tijdens een reis was fugu; Japanse kogelvis. Jawel, die vis waar je hartstikke dood van gaat als ‘ie niet goed schoon- en klaargemaakt is. Het is wit en smaakt een beetje vet (zoals zalm, maar dan nog ‘dikker’). We zaten blijkbaar bij een topkok, anders las je nu deze blogpost niet ;-)

25 Travel Facts - Fugu

 • We aten overigens nog veel meer bijzonders onderweg! Wat dacht je van puffin (papegaaiduiker) in IJsland, rendier in Fins Lapland, maar ook kikkerbilletjes in Belgi√ę. Ik kan me nu al verheugen op wat voor nieuws we tijdens onze wereldreis gaan eten!
 • Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ook niet-eetbaar eten vind ik¬†geweldig! In Japan staan hele etalages vol levensecht plastic eten. Het maakt niet uit dat je de kaart niet kunt lezen, je wijst het gewoon aan. Steeds zag ik weer nieuwe bordjes en ze waren allemaal anders en even mooi. Ik heb de mr. meegesleurd door de straten van Tokyo om d√© winkel met plastic eten te vinden. Daar scoorde ik een sushi-sleutelhanger, maar ik heb nog steeds spijt dat ik dat bord sobanoodles niet gekocht heb (had vast geweldig gestaan in onze keuken ;-).
 • Ik ben de fotograaf van ons twee√ęn. Na twee, drie weken kom ik met gemak met 1200 foto’s thuis. Ik vind het heel fijn om een mooi album van een reis te hebben. Maar doordat ik zoveel foto’s maak √©n ik zo’n pietje precies ben, kost me dat heel veel tijd. De laatste twee reizen heb ik nog niet in een album en dat is behoorlijk balen als je bedenkt hoeveel foto’s er¬†de komende maanden weer bijkomen… Ik heb nog wat werk te doen :-)
 • Met het vliegtuig reizen vind ik fijn.¬†Zeker als het een intercontinentale vlucht is. Dan heb je nog enigszins het idee dat je niet in een veewagon zit en je wordt er fijn verzorgd (dekentje, kussentje, drankje…).¬†Ik ben denk ik een van de weinige mensen die een vliegtuigmaaltijd waarderen. Ik vind het wel grappig¬†met al die kleine bakjes. En het is altijd weer een verrassing wat erin zit. Tegelijk vind ik het dan ook weer leuk om na te denken over hoe het nog beter en aantrekkelijker kan. Tja, je bent van de foodconcepten of je bent het niet h√® ;-)

25 Travel Facts - Traveling by plane

 • Wij reizen ook graag met de auto. In landen als de VS en Canada, maar ook straks in Patagoni√ę, Nieuw-Zeeland en Australi√ę staan er heel wat kilometers op de teller. De mr. is meestal degene die rijdt. De mrs. vertoont ietwat diva-gedrag, hahaha, ik w√≥rd graag gereden ;-) Muziekje op, (schets)boekje erbij, heerlijk… Het √©-ni-ge land waar we graag met het openbaar vervoer reizen is Japan. Period.
 • Maar er is meer dan het vliegtuig en de auto. Tijdens onze reizen maakten we gebruik van¬†vele bijzondere vervoersmiddelen. Wat dacht je van een jetski, een slee met husky’s, een speedboot, een sneeuwscooter en een helikopter!

25 Travel Facts - Snowscooter

 • Het warmst tijdens een vakantie was het tot nu toe op Malta in 2013. 40 Graden en geen zuchtje wind.¬†En jut en jul gingen vrolijk lopend bergop naar een of andere ru√Įne, want ja, je wilt toch wat zien ;-) De Maltezers verklaarden ons vierkant voor gek. Het koudst op reis was het in 2011 in Fins Lapland: -15 graden. Mooi dat we een appartementje hadden met een sauna erin, konden we een beetje opwarmen!
 • Ik vind het strand en de zee het mooist in de herfst. Als het flink¬†waait, de golven een eigen leven leiden en er op √©√©n iemand met een hond na, niemand is. In zonnige oorden vind ik het strand het fijnst als het dienst doet als terras. Dat je op het zand aan een tafeltje kunt eten.¬†Strandbedjes zijn een uitkomst, die voorkomen dat er allemaal zand aan mijn huidje met factor 50 ¬†blijft plakken ;-) Als ik me eenmaal ge√Įnstalleerd heb, kom ik er dus ook niet snel meer af (aaaah toe lieverd, wil jij even wat te drinken halen? ;-)

25 Travel Facts - Eating on the beach

Je hebt nog 8 travel facts tegoed, binnenkort op mijn blog!

TAG: 25 Travel facts (2)

It’s time for some more travel facts!¬†

 • The most exciting thing I’ve ever eaten is fugu (and we’re still alive, yeeeej!)¬†
 • More extraordinary foods we’ve eaten: puffin, reindeer and frog’s legs
 • Even non-edible food is great: in Japan the windows are stuffed with beautiful plastic replica’s
 • I’m the photographer while¬†traveling, I easily make over a thousand pictures in two, three weeks
 • I like traveling by plane, even the food
 • I also like traveling by car, we do that a lot. I usually don’t sit in the¬†drivers seat ;-)

25 Travel Facts - Roadtrip

 • Extraordinary transport we experienced: a jetski, a sleigh with husky’s, a speedboat, a¬†snow scooter and a helicopter!¬†
 • The warmest journey: 40 degrees¬†Celsius in Malta. The coldest: minus 15 degrees Celsius in Lappland
 • I love the beach in autumn and I love it when it’s a terrace where you can eat at a nice table, that’s about what I love about beaches ;-)

There’s 8 more travel facts to come, just follow my blog!¬†
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression