Taste the world | Travel facts

25 Travel facts – deel 1

Nu we zo vlak voor onze ‘Taste the World-wereldreis’ staan, lijkt het me leuk om wat reisfeiten over mij te delen :-)¬†¬†Ik kijk er al naar uit om je eind dit jaar over onze belevenissen te vertellen!

Ik nam deze travel tag over van Karlijn, die net als wij dit jaar een wereldreis gaat maken. Zij deden dit al een keer eerder, dus ze weten hoe het voelt om heeeel lang heel ver van huis te zijn. Wij gaan dat nog allemaal voor het eerst ervaren. 25 feiten op een rij zijn behoorlijk veel tekst, dus ik knip ‘m op. Nu eerst: 8x Ria op reis :-) Here we go!

25 Travel Facts - Let's go

 • Mr. G en ik houden allebei van reizen en samen de wereld ontdekken. Dat is heel bijzonder, want wij zijn heel verschillend en hebben ontzettend uiteenlopende interesses! Het gaat ons niet zozeer om het ‘weg zijn’ en er is ook niets dat we ontvluchten. Wat we zo heerlijk vinden aan reizen is om bijzondere plekken (die je in¬†boeken of op tv ziet) zelf te ervaren en mee te maken hoe mensen in andere delen van de wereld leven. Er is overigens niemand op de wereld met wie ik liever reis dan met mijn eigen husband!
 • ‘Wie samen kan reizen, kan ook samen leven’, zei Simon Carmiggelt. Wij reizen al samen sinds 2001. Voor onze¬†eerste vakantie samen gingen¬†we met de auto van mijn schoonouders 10 dagen naar het pittoreske Sauerland. In¬†2008 gingen we voor het eerst intercontinentaal, naar New York en Florida. Sindsdien hebben we het reisvirus helem√°√°l te pakken.

25 Travel Facts - NYC Skyline

 • We zijn tot nu toe in¬†24¬†landen geweest, verdeeld over 3¬†continenten. Volgens de app Been is dat zo‚Äôn¬†9% de wereld.¬†Daar gaan dit jaar dus nog¬†wat landen bij komen! Na onze ‘Taste the World-wereldreis’ zitten we op zo’n 13% van de wereld :-) Ook na onze Grote Reis nog genoeg te ontdekken dus!
 • Tot dusverre bevonden¬†onze favoriete reisbestemmingen zich altijd aan de andere kant van de Noord Atlantische oceaan. We gingen al drie keer naar de VS (NYC & Florida, de Westkust en het Noordoosten) en √©√©n keer naar het westen van Canada. Allemaal geweldige reizen bomvol prachtige bezienswaardigheden en ervaringen!
 • De meest bijzondere reis tot nu toe was die naar Japan. Wat was het daar prachtig! Z√≥ anders en tegelijk vertrouwd genoeg om goed je weg te vinden. We sliepen in een tempel en in traditionele Ryokans. Reisden met 200 km/u door het landschap, zagen mt. Fuji en vele, vele prachtige tempels. En het eten, het √©ten…! Je begrijpt: hier moeten we naar terug.
 • Ik ben ab-so-luut geen kampeerder. De omgeving waar ik verblijf is bij voorkeur comfortabel, schoon en liefst ook mooi als het kan ;-) Een beroerd hotel vermindert de feestvreugde behoorlijk. Aan de andere kant: een te gek hotel maakt mijn reis 300x fijner.
 • Ik vind het heel erg leuk¬†om beestjes te kijken als we op reis. Twee¬†van mijn meest blije momenten ever waren¬†in Canada: toen met een bootje naast een hele groep Orka’s voeren en toen we van heel dichtbij een grizzlybeer zagen. Wauw, wat bijzonder!

25 Travel Facts - Bear in Canada

 • Een van de geweldigste dingen op reis is voor mij¬†Het Eten. Vaak ben ik op een dag voornamelijk met de volgende maaltijd bezig en maak ik lijstjes met tentjes waar ik nog wil eten tijdens ons verblijf. Ik weet van heel veel plekken nog precies wat ik er at. Zo was er die geweldige steak in Yosemite, de beste oats ever in Death Valley en de heerlijkste sushi allertijden in Tokyo.¬†Ik kijk ernaar uit om tijdens onze wereldreis weer allemaal nieuwe smaken en gerechten te gaan proeven!

Over een tijdje meer travel facts, volg mijn blog!

TAG: 25 Travel facts (1)

25 Travel facts about me: 

 1. Mr. G and I love to explore the world together
 2. Our first trip together was to Sauerland, Germany in 2001, our first intercontinental trip was in 2008, to NYC and Florida
 3. We’ve been to 24 countries in 3 continents, that’s about 9% of the world. After our ‘Taste the World-journey’, we’ve seen about¬†13% of the world
 4. The US is one of our favorite destinations 
 5. The most amazing journey until now was to Japan. We are definitely going back!
 6. I am NOT a camper. Hotels can make or ruin my stay. 
 7. Animals are so cool, I love to spot and observe them during my journey 
 8. Eating is one of my favorite parts of traveling, I love trying new food and flavors 

More travel facts to come, follow my blog! 

25 Travel Facts - Sushi in Japan
MEER DAN EEN MARKETINGSAUSJE

More than Mayo helpt ambitieuze merken aan een doordachte merk- en marcomstrategie en belevingsvolle campagnes voor succesvolle marktintroductie. 

You only have one chance to make a great first impression